-a a +a

Sulibank program a Világsakkfesztiválon

2016-10-10 09:41
000

A 2016. október 8-án a Várkert Bazárban megrendezett Világsakkfesztiválon idén is képviseltette magát az OK Oktatási Központ, így a résztvevők nem csak a sakkal mint játékkal és sporttal találkozhattak, hanem pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismeretekkel is gazdagodtak.Mára szinte hagyománnyá vált, hogy október első szombatján megrendezésre kerül ez a családi esemény, melynek főszervezője nem más, mint Polgár Judit, a női sakk világranglistáját 26 éven keresztül vezető sportolónőnk.

Az idei évben az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai elsősorban az általános iskolásokat szólították meg a Sulibank projekthez kötődő aktivitásokkal. A pénzügyi kvízek, logisztorik és sakk témát feldolgozó kérdések mellett egy külön az eseményre fejlesztett, SakkMakk nevet viselő társasjátékkal is készültek, amelyben a sakk szabályain túl gazdasági ismereteket is tanulhattak a gyerekek. A résztvevők korosztálytól függetlenül megismerhették a Magyar Nemzeti Bank és az Alapítvány által fejlesztett BanKing kártyajátékot, amelyben szórakozva tanulhatták meg a pénzkezelés alapjait. Valamint ismét nagy sikert aratott a diákok körében az OK Projekt „csodabogara". Természetesen a Magyarországon egyedülálló pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási edukációt tartalmazó Élményportál (www.sulibank.hu) is bemutatásra került, a vendégeknek már a helyszínen lehetősége nyílt a regisztrációra.

Míg a diákok pénzügyi jártasságukat növelhették az Alapítvány standjánál, addig a felnőttek a Sulibank program szakmai vezetője, Benedek Henriett előadásából tájékozódhattak az Élményportál létrehozásáról, lehetőségeiről.

A nap folyamán újra bebizonyosodott, hogy az OTP Fáy András Alapítvány által képviselt cél és módszertan, valamint a Polgár Judit által kialakított innovatív oktatás szerepe mai világunkban olyan szükséges és hiánypótló program, amely hatékonyan segíti a jövő generációjának fejlődését.