-a a +a

Szakmai délután az OK Oktatási Központban a Kutatók éjszakájához kapcsolódóan

2016-09-30 10:11
000

Az OTP Fáy András Alapítvány szeptember 29-én, a Kutatók éjszakájának nulladik napján „Tudás-élmény - Interaktív szakmai délután az élményszerű tudásszerzés jegyében" címmel rendezte meg az OK Pedagógus Klub rendezvénysorozatának soron következő eseményét.

Az előadások sorát Oláh Attila, az ELTE PPK korábbi dékánja nyitotta, aki a flow és a tanulás kapcsolatáról beszélt az összegyűlt mintegy száz érdeklődőnek, akik ezt követően Schrankó Péter „Élményvadászat a XXI. századi oktatásban" című prezentációját hallgathatták meg.

Az OTP Fáy András Alapítvány ügyvivője nemcsak egy nemzetközi kitekintést tett az „élményalapú oktatás" aktuális helyzetét vizsgálva, de többek között bemutatta azt is, miért van „válságban" ma a pedagógia, illetve vendégével, Séllei Beatrix egyetemi adjunktussal ismertették a tavasz folyamán az OK Oktatási Központban végzett tudományos kutatás legfontosabb eredményeit is, melyek bizonyítják, hogy az Alapítvány tréningjein részt vevő diákok nagy hányada legalább egyszer flow élményben részesül az képzés során.

A rendezvény szakmai része egy egyfajta „levezető" tudományos stand up comedy előadással zárult, melyet Fábri György, az ELTE PPK dékán-helyettese tartott „A kutatók nappalai és éjszakái" címmel. Természetesen a Gasztro Klub most sem maradt el, a vendégek különböző fánkokat kóstolhattak meg a rendkívül színvonalas program zárásaként.