-a a +a

Szakmai hét az OK Oktatási Központban a felkészülés jegyében

2016-09-08 13:44
000

Az eddigi hagyományoknak megfelelően az új tanév előtti utolsó héten szakmai hetet rendeztek a budapesti OK Oktatási Központban, amelyen természetesen részt vettek az Alapítvány nyíregyházi kollégái is. Az eseményen neves közéleti szereplők és tudósok mellett az Alapítvány új trénerei is sikeres szakmai előadásokat tartottak.

A meghívott előadók között volt többek között Győri János, aki a távol-keleti fiatalok oktatásáról és szokásairól mesélt, Azurák Csaba kommunikációs szakember, aki az infotainment és edutainment fogalmak tartalmi hasonlóságait mutatta be a „Televíziózás az internet korában" című előadásában vagy Mérő László, aki az intelligenciáról, IQ-ról, EQ-ról, tehetségről és ezek összefüggéseiről beszélt az Alapítvány kollégáinak.

Mindemellett a munkatársak előadásában előkerültek olyan témák is, amelyekkel az OK Oktatási Központban is találkoznak a mindennapokban, így például szó volt a devianciáról és deviáns viselkedésről, a gyerekek életciklusainak sajátosságairól, boldogságról és flowról, illetve górcső alá kerültek a nyár legfontosabb oktatásszakmai, pénzügyi-gazdasági, valamint a fiatalokat mint elsődleges célcsoportot érintő hírek, események is.

A szakmai hetet követően szeptember 5-én megérkeznek az első diákcsoportok is, így mind Budapesten, mind Nyíregyházán megkezdődik az új tanév az OK Oktatási Központok életében.