-a a +a

Százhalombattai karriercsoportok

2017-05-09 12:02
Sz%c3%a1zhalombatta

2017. április 7. és május 5. között 4 alkalommal látogattak el az OTP Fáy András Alapítvány budapesti OK Oktatási Központjába a Százhalombattai Széchenyi Szakgimnázium diákjai karriertréningre a „CareerProgramme - Going beyond borders" című Erasmus+ projekt keretében. Az iskolából összesen 25 fő vett részt a folyamattréningen 2 csoportban.

 

A diákok önként jelentkeztek a programra, több osztály tagjai, főként 11. osztályos tanulók alkottak egy-egy csoportot, így lehetőségük volt kitárulkozni kevésbé ismert csoporttársak előtt is, ami az önismereti gyakorlatok nagyon értékes eszközét képezi. Mindkét csoportban megfigyelhető volt, hogy a diákok egyre inkább feloldódtak a tréningek során. A bizalomteli légkör sokat segített abban, hogy a diákok felszabadultan kommunikáljanak, ami növelte az ön- és pályaismereti fókuszú gyakorlatok hatékonyságát is.

A trénerek számára is élvezetes volt a folyamat, és a csoportok résztvevői is értékes élményekkel és tudásanyaggal távoztak, amelyet legjobban talán az egyik diák visszajelzése ír le: 

„Megismertem saját magamat, célokat tűztem ki magam elé, megtudtam a jó és rossz tulajdonságaimat, és hozzásegített a kitűzött célom eléréséhez, ahhoz, hogy küzdjek érte."


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.