-a a +a

Tapasztalati pedagógia a tavaszi OK Pedagógus Klubon

2019-05-03 14:48
Cikkhezfrisskep

2019. május 2-án került megrendezésre az OTP Fáy András Alapítvány OK Pedagógus Klubjának tavaszi rendezvénye, amelynek helyszíne a budapesti OK Oktatási Központ felújítási munkálatai miatt ezúttal az EMKE irodaház konferenciaterme volt. A program során a tapasztalati pedagógia társadalom-, és természettudományi módszertanába és eredményeibe nyerhettek betekintést a résztvevők.

 

A rendezvény első előadója, Fábri György (ELTE PPK Pszichológiai Intézet) tudománykommunikációs szakember a képernyő(kö)n megjelenő tudományos tartalmak helyzetét tekintette át a legfrissebb statisztikai adatok tükrében, majd Tordai Júlia (ELTE PPK doktorandus) a Tudásfeltöltés projekt eredményeit mutatta be a hallgatóságnak.

Róka András (ELTE Kémiai Intézet) konyhakémiai science show-ja nagy sikert aratott a közönség körében; az előadótól megszokott tudományos igényességgel merülhettünk el többek között a sajt- és kenyérkészítés vegytani alapjaiban. Joó Emese etnográfus, cirkuszpedagógus a "kanálkutatók" óvodákban, általános és középiskolákban egyaránt bevethető interaktív óráját hozta el a rendezvényre. Előadásában rámutatott, hogy a természettudományok mellett a társadalomtudomány is átadható játékos formában a felnövekvő generációnak.

Zárásként a molekuláris gasztronómia világában kalandoztak a jelenlévők Szüllőné Bíró Ágnes, az Alkotó Részecskék blog szerzőjének vezetésével. A programot hagyományosan Gasztro Klub zárta, amelyen a rendezvény tematikájához kapcsolódó macaronokat kóstolhattak a vendégek.