-a a +a

Tovább folytatódik a „Pénzügyi mesék” fejlesztése az OTP Fáy András Alapítványnál

2021-12-03 08:00
6.sz%c3%a1m%c3%ba mell%c3%a9klet (illusztr%c3%a1ci%c3%b3)
2021 nyarán lezajlott a „Digital and Interactive Financial Literacy Tales” projekt során fejlesztett programok első tesztelése. A tapasztalatok felhasználásával ősszel tovább folytatódott a fejlesztői munka. Hol tartunk most?
 

Mint arról korábban beszámoltunk, Alapítványunk az egyik megvalósítója az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül támogatott „Digital and Interactive Financial Literacy Tales” projektnek. Ennek kapcsán a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem közreműködésével azt vállalják a résztvevők, hogy magyar, illetve szlovák népmesék segítségével adnak át pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket általános és középiskolás diákok számára a határ mindkét oldalán.

A tavaszi fejlesztések során elkészült két programnak, interaktív pénzügyi meséknek időközben lezajlott a tesztelési folyamata. Erre az OTP Fáy András Alapítvány által szervezett Élményhét Pénzügyi Edukációs Programsorozat keretein belül került sor. Mind a nyíregyházi OK Oktatási Központban, mind a békásmegyeri OTP Üdülőben megvalósuló napközi jellegű programon résztvevő diákok megismerhették A szegény ember és a kutya, valamint a Holló Jankó című magyar népmeséken alapuló edukatív tartalmú interaktív mese-játékokat. Az edukációs blokkba beépítve előbb az interaktív elemekkel tarkított mesén keresztül ismerkedhettek meg a gyerekek olyan alapfogalmakkal, mint a bevétel és a kiadás. Majd a program második elemeként a mesék fogalmait felhasználó, azok megértését segítő játékos gyakorlatokban vehettek részt.

A nyár elteltével, a kollégák és a gyerekek tapasztalatait és visszajelzéseit felhasználva megkezdődött a két mese frissítése, átalakítása, véglegesítése.

Időközben a tavasszal elkezdett, de nyáron pihentetett harmadik, „Az igazát kereső huszár” című mesén alapuló, középiskolás korosztályt célzó tananyag fejlesztése is újult erővel folyik tovább, amelynek a meserésze már tesztelésre került egy középiskolás osztály által. Ezen visszajelzések mentén folyik tovább a fejlesztőmunka.

Az anyagok tisztázását követően, amikor a járványhelyzet is engedi, megvalósulhat a trénerek által várt betanítási folyamat is, hogy a fejlesztést véglegesnek tekintve élesben indulhasson az interaktív pénzügyi mesék programsorozatunk

 

 

A fenti hír tartalma nem feltétlenül képviseli az Európai Unió hivatalos álláspontját.