-a a +a

Újabb sikerek Sarlóspusztán

2017-07-06 11:10
Sarl%c3%b3spuszta1 20170623

Az OTP Fáy András Alapítvány trénerei július 4-én és 5-én a Csányi Alapítvány gyermekeinek adták át játékos formában a legalapvetőbb pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteket a festői szépségű Sarlóspusztán, a Pénzügyi ismeretek és drámatábor keretében.

 

Az OTP Fáy András Alapítvány trénerei immáron negyedik éve látogatták meg a tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekeket Sarlóspusztán, akik az izgalmas, játékos feladatok révén sok-sok ismeretet és számos tapasztalatot illetve élményt szereztek az őket körülvevő világ pénzügyi-gazdasági részéről, többek között az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt keretében kidolgozott EU-s modulok egyes témaköreiből.

Az ország különböző pontjairól érkező 45 gyermek két felszabadult és vidám délelőttöt töltött el a trénerekkel, melynek során megtapasztalhatták, mi is az a kockázatvállalás, hogyan tudnak csapatként együttműködni. Továbbá kvíz formájában fontos pénzügyi fogalmakat sikerült velük tisztázni, de ezeken túl terveztek, majd építettek, reklámot készítettek, és a mindenki által kedvelt BanKing kártyajáték segítségével megtanulták, hogyan lehet egymással eredményesen üzletelni.

Mivel az időjárás kegyes volt a társasághoz, a hangulat fokozása érdekében, a csodás kertben ügyességi feladatokban is megmérettették magukat a csapatok.

A két nap sikerét mi sem igazolja jobban, mint a gyermekek által a foglalkozások végén feltett kérdés: „Ugye holnap is jöttök?"