-a a +a

Újabb szakmai rendezvényen vettek részt az Alapítvány munkatársai

2014-07-08 11:58
7635..

Az OTP Fáy András Alapítvány trénerei már a tavasz folyamán több kárpát-medencei országban járva eljutatták a pénzügyi és gazdálkodási tréningeket az ott élő diákokhoz. Most a pedagógusokon volt a sor, akik 6 különböző pénzügyi állomással találkozhattak, amelyeken saját élményeken keresztül ismerkedhettek meg közelebbről az értékek hierarchiájával, tervezés-elemzéssel, kockázatvállalással, családi költségvetéssel, célképzéssel, családi csapatmunkával és befektetésekkel. Továbbá sor került a különböző témák kibontására egy órában. Az értékek hierarchiájával kapcsolatosan megtudhatták a résztvevők, hogy melyeket helyezik a diákok a legfontosabb helyre, illetve a kárpát-medencei utazásunk során összehasonlító kutatást végezve nem kaptunk szignifikáns különbségeket az országok között. A kockázatvállalással kapcsolatban felszínre kerültek azok a tényezők és okok, melyek a kockázatos viselkedésre sarkallnak minket, illetve az is, hogy mire kell figyelni, mielőtt kockázatos ügyletbe kezdünk.  A tervezés-elemzés nagyon fontos részét képezi mindennapjainknak, hiszen e pontok részletes kidolgozása nélkül kevésbé leszünk sikeresek és kisebb valószínűséggel érhetjük el céljainkat. Továbbá szó volt arról, hogy milyen előnyökkel jár, ha egy család vagy egyén vezeti bevételeit és kiadásait, illetve részletesen megtervezi például a nyaralását, bevásárlását. A befektetések esetében fontos, hogy mindig informálódjunk és mérlegeljünk. Minél több tapasztalat szerzésével közelebb kerülhetünk, ahhoz, hogy tisztán lássuk az egyes pénzügyi termékek lehetőségeit. Végül a célképzés egyes elemeivel ismerkedhettek meg a résztvevők, hogy melyik lépést mi követ, amennyiben maximálisan a cél elérésére törekszünk.

Továbbá egy-egy előadás keretében felvilágosítást kaphattak a pedagógusok az inspiratív pedagógiáról és hatásmechanizmusáról, illetve az infokommunikációs eszközök széles spektrumáról és az oktatásban betöltött szerepéről. A kétnapos programelem zárásaként pedig lehetőség volt a kérdések feltevésére, melyre készségesen válaszoltak az O.K. Központ munkatársai.


Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.