-a a +a

Újra a Felvidéken jártak az Alapítvány trénerei

2017-02-24 10:40
Buzita 20170222 1

Kétnapos tréningsorozat zajlott a szlovákiai Buzitán az OTP Fáy András Alapítvány budapesti és nyíregyházi trénereinek vezetésével. Az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt keretében tartott európai uniós ismereteket bővítő foglalkozások ismét nagy sikernek örvendtek a diákok és tanáraik körében egyaránt.

 

A Buzitai Alapiskola mintegy száz diákja vett rész 2017. február 22-én és 23-án az európai uniós ismereteket közvetítő képzéseken. A két napig tartó, kötetlen, inspiratív légkörben lezajlott oktatások során a fiatalok megismerkedhettek az EU megalakulásának körülményeivel, történelmi és gazdasági hátterével, valamint azokkal a hatalmas kihívásokkal, amelyekre az uniós intézményrendszer igyekszik válaszokat adni a hétköznapokban.

A látogatás második napján a buzitai és a hozzájuk csatlakozó edelényi illetve kassai diákok még mélyebbre ásták magukat az Unió működésének gazdasági kérdéseibe. Ennek keretében az általános iskolások „időt ugrottak" és a trénerek segítségével meglátogatták az „euro előtti", politikailag és gazdaságilag is megosztott Európát. Ezt követően betekintést nyertek az uniós pénzügyi rendszer működésébe, majd minta-vállalkozást építhettek fel különböző pénzügyi feltételek mentén.

A pedagógusok is aktív részesei voltak a képzésnek, hiszen az érdeklődő tanárok az OK Projekt tréningjei során használt egyedi módszertant ismerhették meg. A játékos feladatok, gyakorlatok révén saját élményt szereztek, és megtanultak olyan „fortélyokat", amelyekkel még interaktívabbá és élményszerűbbé tehetik oktatásaikat, saját tanóráikat.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Tempus Közalapítvány), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.