-a a +a

Útjára indul a délkelet-magyarországi OK Roadshow

2020-03-01 09:45
Roadshow (fileminimizer)

2020. március 1-jén kezdetét veszi a „Délkelet- magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program". A több mint 80 általános iskolát megszólító rendezvényekkel párhuzamosan egy kitelepüléssorozat is indul. Összesen az érdeklődőknek 6 városban, 16 alkalommal van lehetősége részt venni a programsorozaton Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász- Nagykun-Szolnok megyékben.

 

A program fókuszában hat város (Baja, Szeged, Békéscsaba, Jászberény, Szolnok és Kecskemét) és azok környékén található települések vannak. Az OK Családi Napokkal és az iskolai rendezvényekkel a négy megyében megismertetésre kerülnek az iskolák tanulóival, pedagógusaival és a települések lakosságával az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott OK Oktatási Központok, azok tevékenysége, és az általuk kínált pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási és életvezetési programok. A lakosság tájékoztatása és ezirányú tájékozottságának növelése a különböző műsorok gyártásával és - lokális (regionális és települési) televíziós csatornákon történő - szórásával valósul meg.

A programban részt vevő általános iskolák diákjai számos edukatív, játékos gyakorlatban vehetnek részt, ezeken keresztül bővíthetik pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteiket. Ezek hűen tükrözik az OK Oktatási Központ által képviselt „szórakoztatva tanítás" elvét. Mindezen felül a rendezvény keretein belül a diákoknak lehetőségük van több aktivitásban is kipróbálni magukat, mint például a VR szemüveg, ugrálóvár, Xbox játékok és felejthetetlen koncertek. Így tehát a diákok nem csak pénzügyi kultúrájukat fejlesztik, hanem felejthetetlen, életre szóló élményekkel is gazdagodnak. A résztvevő iskolák diákjai 2020 áprilisában a rendezvénysorozatot záró ötalkalmas vetélkedőn mérhetik majd össze tudásukat. A pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs vetélkedősorozat (4 elődöntő, 1 döntő) az iskolák 3 diákkal képviseltetik magukat, akik értékes ajándékokért versengenek.

A teljes program végigkövethető a rendezvény honlapján. Ide kerülnek feltöltésre a különböző eseményeken készült fényképek, az elkészült műsorok és a vetélkedő alapjául szolgáló 20 pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási fogalom definíciója és magyarázata is. Továbbá a roadshowval egy időben egy pályázat is indul az délkelet-magyarországi családok számára, amelynek részletei a következő linken olvashatóak: http://www.penzugyifogalmak.hu/index.php.