-a a +a

Véget ért az OK Oktatási Központ felsősöknek szóló Élményhét programja

2017-07-01 09:58
Asdddf

Véget ért a Sulibank Élményhét - általános iskolák felső tagozatos diákjainak szóló - második turnusa is az OK Oktatási Központban, ezzel a korosztály megcélzó programsorozat is befejeződött.

 

2017. június 26-án reggel 17 kiskamasz érkezett a budapesti OK Oktatási Központba, hogy részt vegyen a Sulibank Élményhéten. Az általános iskola felső tagozatos diákjai közül már voltak, akik múlt évben is az Alapítvány munkatársaival töltöttek egy hetet, így többen ismerősökként köszönthették egymást.

Hogy minél oldottabb legyen a hangulat, az első nap gyakorlatai során nagy csapatban maradt a diáksereg, csak keddtől kerültek két tréningcsoportba. Ezek két „malaccsapattá" alakultak, amelyek egész héten versengtek egymással a tallérokért.

Az Élményhét szervezői mindennap szórakoztató programokkal készültek a gyerekek számára. Nemcsak az évfolyamos pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tréningeken vehettek részt délelőttönként a diákok, hanem délutánonként az Alapítvány profiljába illeszkedő edukációs tartalommal bíró Élménytréningeken is. Ezek helyszínéül a Vajdahunyad vára, a Fővárosi Állat- és Növénykert valamint a Pénzügytörténeti Gyűjtemény szolgált. A foglalkozások szüneteiben társasjátékokkal, csocsóval, pingponggal, Xbox-szal játszhattak a gyerekek. Lezajlott egy komoly BanKing bajnokság is, valamint különböző tájékoztatókon is részt vettek a fiatalok: többek között bemutatásra kerültek például az „O.K.+ 2007-2014" és a „Karrier Program - Határokon túl" című Erasmus+ projektek során készült modulok is.

A két csapatnak a csütörtöki nap során volt lehetősége a legjobban megtölteni perselyüket, hiszen sorversenyek és pénzügyi ismereteket tartalmazó vetélkedők során kamatoztathatták azt, amit addig megtanultak. A pénteki napra a diákok köszönetképpen különböző produkciókkal készültek az alapítvány munkatársai számára, amely után az e heti győztes malaccsapat is kihirdetésre került. A hét egy közös tortázással zárult.

A résztvevők rengeteg élménnyel távozhattak június 30-án, voltak, akik már a jövő évi programokra (tréningekre és Élményhétre egyaránt) is szeretnének jelentkezni.