-a a +a

Veszprémi iskola nyerte az északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási vetélkedőt

2019-04-30 12:26
Vet%c3%a9lked%c5%91 d%c3%b6nt%c5%91 cikkhez

2019. április 29-én Győrben zajlott az „Északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program" vetélkedőjének döntője, amelyen az elődöntökön legjobban szereplő 8 iskola csapata küzdött meg egymással az értékes nyereményekért. A vetélkedősorozat megvalósítását az OTP Fáy András Alapítvány, a Pénziránytű Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett különböző nyeremények felajánlásával az OTP Bank is támogatta.

 

A vetélkedőt megelőző hat várost (Szombathely, Győr, Sopron, Veszprém, Pápa, Tatabánya) érintő roadshow-n részt vevő általános iskolák diákjai egy komplex szakmai programsorozat részesei lehettek, amelynek célja az volt, hogy résztvevők edukatív, szórakoztató, játékos gyakorlatok során bővíthessék pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteiket. A rendezvények hűen tükrözték az OK Oktatási Központ által képviselt „szórakozva tanulás" elvét, így azok keretein belül a diákoknak lehetőségük volt több szórakoztató aktivitásban is kipróbálni magukat, valamint könnyűzenei koncertek részesei is lehettek. Így tehát a diákok nem csak pénzügyi kultúrájukat fejleszthették és gazdálkodási ismereteiket növelhették, hanem felejthetetlen, életre szóló élményekkel is gazdagodhattak.

A roadshow ideje alatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyében 16 alkalommal, több mint 50 általános iskola vehetett részt a pénzügyi tudatosságot elősegítő iskolai rendezvényeken, valamint 6 kiemelt városban került megrendezésre Családi nap, amelyek során a látogatók megismerkedhettek az OTP Fáy András Alapítvány tevékenységével, valamint az Alapítvány által kiírt Családi pályázattal is.

2019. április 15-16-án Győrben kerültek megrendezésre az „Északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program" részét képező vetélkedősorozat elődöntői, amelyen 3 fős csapatokkal a vettek részt a régió általános iskolái. E négy elődöntő legjobb 8 csapata jutott be az április 29-i döntőbe, amely során újra számot adhattak pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteikről. A különböző feladatmegoldásokat a zsűri (amelynek elnöke, dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár; tagjai Nagy Tamás Győr megyei jogú város gazdasági főosztályvezetője, Németh József, az OTP Bank Észak-Dunántúli Régió régióvezetője, Bernáth Julianna, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatóhelyettese és Dimény Katalin, a budapesti OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatója voltak) értékelte és pontozta.

A döntős iskolák csapatai közül végül a következő három iskola ért el dobogós helyezést és kapott nagyértékű nyereményt:

1. helyezett: Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, amelynek nyereménye egy 500.000 forintos vásárlási utalvány
2. helyezett: Győri Móricz Zsigmond Általános Iskola, amelynek nyereménye egy 300.000 forintos vásárlási utalvány
3. helyezett: Pápai Tarczy Lajos Általános Iskola, amelynek nyereménye egy 200. 000 forintos vásárlási utalvány

A szervezők ezúton is gratulálnak minden résztvevő és természetesen minden díjazott csapatnak, valamint felkészítő pedagógusaiknak.