-a a +a

Világra szóló sakkfesztivál pénzügyi edukációval

2018-10-15 10:25
Cikkkkkkkkkkkkkkhez (fileminimizer)

Az elmúlt évekhez hasonlóan az OTP Fáy András Alapítvány különböző szakmai programokkal újfent képviseltette magát a Világsakkfesztiválon, amely idén 2018. október 13-án a Magyar Nemzeti Galériában került megrendezésre.

 

A nemzetközi fesztivál megálmodója a világranglistát 26 éven keresztül vezető női sakkozó, Polgár Judit, aki hisz abban, hogy „gondolkodni, alkotni jó, a sakk ezért teljesebbé teheti az életet". Ehhez a gondolatmenethez kapcsolódott Dimény Katalin, a budapesti OK Oktatási Központ intézményvezető igazgatójának az eseményen megtartott előadása is, amelyben nemcsak az OTP Fáy András Alapítvány programjairól adott tájékoztatást, hanem a pénzügyi tudatosság elengedhetetlen fejlesztésének szükségességéről, hiszen így kaphat esélyt a jövő generációja, a szemléletformálás segítségével válhat teljesebbé az életük.

A sokszínű családi- és gyermekprogramok között a budapesti OK Oktatási Központ trénerei két helyszínen is jelen voltak, ahol a nap folyamán több mint 500 érdeklődő fordult meg. Itt bemutatásra kerültek az Alapítvány robotos fejlesztései, amelyek pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismeretek átadására szolgálnak. Továbbá a résztvevők ízelítőt kaphattak a „ninja aktivitásokból" is, amely közben - szórakoztató gyakorlatokon keresztül - játszva sajátították el az új információkat, szemléletmódot, ezzel is észrevétlenül növelték pénzügyi tudatosságukat.